top of page
Concrete Wall
  • lars2016

Hvordan åpne en ødelagt sykkellås?

Updated: Jan 30

Har du kommet deg inn på denne posten fra Google, står du mest sannsynlig ved en sykkellås som har gått i stå. Den er lei! Du har kanskje også litt dårlig tid. Det kan jeg dessverre ikke hjelpe deg med, men prøv triksene nedenfor så slipper du kanskje å kutte låsen.

Så, hvordan i H#$%@ åpner man en sykkellås som har gått i stå?


Det finnes litt forskjellige måter å prøve å åpne den, og litt avhengig av hva slags lås du har så kan det være noen av disse tipsene som kan hjelpe deg!

1. Er du sikker på at du har riktig nøkkel eller kode?

Du aner ikke hvor mange ganger vi har fått telefoner fra sure kunder som sier de ikke har fått med nøkkel, har fått feil nøkkel, eller at låsene har sluttet å fungere, og kjeftet oss huden full. Og noen minutter etterpå fått telefon fra samme kunde som beklager utblåsningen. Trippel sjekk at du har stilt inn koden helt riktig og at det er riktig kode eller nøkkel!


2. Dynk låsen med låsespray

Sykkellåser er ute i alt slags vær og vind, og mest sannsynlig har du ikke smurt låsen tidligere. Bruk en standard multispray (WD40, CRC, Brunox, etc.), eller enda bedre en låsespray som ABUS PS88(Du finner den hos Oslo Sykkelverksted ). La den virke i noen minutter og prøv å åpne låsen på nytt.


3. Varm opp låsen

Fungerte låsen i går når det var 5 plussgrader, men ikke nå som det er 10 minus? Well, thats the issue. Prøv å gni hendene på låsen så den blir litt varmere. Eventuelt kan du prøve å varme den forsiktig med en lighter. Obs! Plastik smelter og tar lett fyr! Dette kan ødelegge låsen mer.


Funker ingen av disse alternativene så er det dessverre fort låsesmed eller en venn med vinkelsliper som må til.
527 views0 comments

Comments


bottom of page